Thomas Kuijer van Tafeltennisvereniging Buitenpost in actie tegen 
een speler van Bit.nl 2
Thomas Kuijer van Tafeltennisvereniging Buitenpost in actie tegen een speler van Bit.nl 2 Foto: Johan Bosma

Remise Tafeltennisvereniging Buitenpost

BUITENPOST - Onder toeziend oog van de eigen supporters waren Jaap van Tijum en Thomas Kuijer van Tafeltennisvereniging Buitenpost beiden goed voor twee enkelzeges tegen Bit.nl 2 uit Ede.

Alleen ex-tweede divisie-speler Schurink was hen te snel af. Koen Molewijk miste vastigheid en wedstrijdritme. Al serverend dwong hij nog wel een vijfde game af tegen Barendregt en diezelfde Schurink, maar daar bleef het bij.

Tussen al het enkelgeweld door zorgde het inmiddels goed op elkaar ingespeelde duo van Tijum/Kuijer voor een overwinning in het dubbelspel. Zo zochten beide teams uiteindelijk met een gelijke stand (5-5) de kantine op in deze wedstrijd in de derde divisie.

Overtuigende zege voor
tafeltennisdames

In de derde divisie van de Damescompetitie pakte Buitenpost 1 thuis een 7-3 overwinning op Entac 1. Anine Stegeman, Rianne Komrij en Simone Pander waren alle drie goed voor twee enkelzeges en Stegeman en Komrij pakten samen ook het dubbelspel. De dames staan nu op de tweede plaats, maar hebben de koploper al een keer geklopt in deze competitie en dus kijken ze nog steeds omhoog.

Jeugd timmert goed aan de weg

In de eerste klasse jeugd speelt Buitenpost 1 uitstekend tot op heden. Na het kampioenschap in de tweede klasse afgelopen seizoen staan ze nu ook bovenaan in de eerste klasse. Zaterdag werd met 9-1 gewonnen van DTTC '78 1.

Romke Havinga en Sjouke Spijkerman wonnen al hun enkelpartijen en Michael Steendam wist twee keer te winnen. Havinga won samen met Yde Weistra ook het dubbelspel.