Puntendeling TFS

OUDE PEKELA – Zondagmiddag reisden de korfballers van TFS uit Drachtstercompagnie af naar Oude Pekela om het op te nemen tegen WSS en nog belangrijker, om van de hatelijke nul punten af te komen.

De wedstrijd begon duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Na zeven minuten stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord. Pas in de elfde minuut wist Monique Postma voor TFS de 4-1 op het scorebord te zetten. Na doelpunten van onder andere Baukje Visser, Jitze van der Vlugt en Wiltsje Siderius werd de ruststand 12-8. Na rust werd het na 13-9 door Jitze van der Vlugt en invaller Marcel van der Meulen 13-11, waarna Monique Postma tweemaal op rij wist te scoren. Dit bracht de stand op 13-13. Met nog een score voor beide teams werd de eindstand op 14-14 gezet. Zaterdag neemt TFS het op in een uitwedstrijd tegen hekkensluiter SDO 1 uit Schoonoord.

Ruime zege DraGor

TUBBERGEN - De waterpoloheren van DraGor uit Drachten versloegen zaterdag VKC'03 uit Tubbergen. Na een tussenstand van 5-5 begon de ploeg in het derde deel eindelijk beter te draaien en door enkele snelle counters werd de derde periode met 6-10 afgesloten. De vierde periode was een formaliteit, er kon er een eind score van 7-17 worden genoteerd. De doelpunten waren van Johan de Haan 6, Mitchell van den Adel 4, Jelmer Groen 2, Dean Damstra, Bjorn de Vries, Coen Bakker, Allard de Vries en Gerlof Huntelerslag 1.