Drogeham verliest nipt van Eastermar

EASTERMAR - Lang kon VV Drogeham meespelen om de punten in het duel met VV Eastermar, maar uiteindelijk bleek de thuisploeg het sterkst. In de slotfase drukte Eastermar het krachtsverschil uit in de score: 2-1.

Drogeham begon zaterdag nog sterk aan de wedstrijd. De gastheren hadden moeite met de duelkracht van de geelhemden en daaruit werden enkele kleine kansen gecreƫerd. Toch kwam Eastermar op voorsprong toen Anne-Roy Visser onfortuinlijk het eigen doel trof. Het antwoord van Drogeham liet echter niet lang op zich wachten. Dezelfde Visser wist Jan Spinder te bereiken met een scherpe voorzet, en deze trok met een snoekduik de stand weer gelijk. In het restant van de eerste helft bleef Drogeham de bovenliggende partij, maar noemenswaardige kansen bleven uit.

Na rust nam Eastermar direct het initiatief over en Drogeham kwam goed weg toen de bal de paal toucheerde. De druk van Eastermar bleef groeien en aanvallend konden de geelhemden nauwelijks iets klaarspelen. Nadat Eastermar nog eens de lat raakte, viel tien minuten voor tijd de terechte treffer. Na een voorzet werd de bal door Simon Dijkstra tussen drie verdedigers knap binnengetikt. Het slotoffensief van Drogeham mocht niet meer baten.