Simultaan schaken

DAMWALD - Zaterdag 13 oktober organiseert Schaakclub Schaakwoude een simultaanschaakwedstrijd in het winkelcentrum van Damwâld. Het heeft grootmeester Sipke Ernst, tevens erelid van Schaakwoude, uitgenodigd om deze simultaan te geven. Ernst zal zaterdagmiddag vanaf 13.00 tot 17.00 uur in het winkelcentrum aanwezig zijn. Uiteraard is iedereen die kan schaken welkom om het op te nemen tegen deze grootmeester.

Jubileumfeest
Radboudruiters

OLDEBOARN - Rijvereniging De Radboudruiters, die ooit begon op een stukje land op 't Sûd in Drachten, bestaat op 12 oktober vijftig jaar. Leden en oud-leden, die zich inmiddels hebben aangemeld voor het jubileumfeest van De Radboud ruiters kunnen daarom zaterdag 13 oktober vanaf 17.00 uur in Stal Henswoude aan de Prikwei 15 in Oldeboarn genieten van een programma met shows, een verloting met een rijkelijk gevulde prijzenpot en een receptie inclusief barbecue en feest.

De Heideruters

TOLBERT - Cristina van der Tuin van paardensportvereniging de Heideruters uit Harkema was donderdag op het concours in Tolbert. Met haar paard Highflyer reed ze naar de derde prijs in de klasse L.