Zuidlaardermarkt op 16 oktober

ZUIDLAREN - Dinsdag 16 oktober om 6.00 uur precies opent burgemeester Marcel Thijsen, onder de klok op de Brink in Zuidlaren de 818e Zuidlaardermarkt. Er worden ongeveer 1700 paarden verwacht! Naast de warenmarkt, kermis en landbouwshow zijn er traditiegetrouw weer vele festiviteiten over meerdere dagen.

Vrijdag om 20.00 uur is de opening van de kermis door burgemeester Thijsen. Aansluitend is er een vuurshow van Clinch. De openingslocatie bevindt zich aan de Brink O.Z. (voor de voormalige Prins Bernardhoeve). Op de kermis staan van vrijdagavond tot en met woensdagavond 35 spannende attracties voor jong en oud. Zaterdag gaat om 10.30 uur de traditionele Zuidlaardermarktloop van start. Een wedstrijd over 5 of 10 kilometer door het centrum van Zuidlaren met een kinderonderdeel van 2,2 kilometer. Kijk voor informatie op www.loopgroepdedrentscheaa.nl. Op het Brinkje bij de Vlindertuin wordt van 13.30 tot 16.30 uur een kinderrommelmarkt georganiseerd. Ook kan het publiek een vuurwerkspektakel bekijken vanaf de Emmalaan.

Op zondag 15 oktober zijn de winkels in Zuidlaren geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tussen 13.00 en 17.00 uur wordt het winkelend publiek getrakteerd op optredens van straatartiesten. Internationale, nationale en regionale artiesten werken hier aan mee.

Daarnaast is er nog de Nacht van Zuidlaren, Europa's grootste paardenmarkt met ongeveer 1700 paarden en de warenmarkt met zo'n 400 kramen. Kijk voor het complete programma op: www.zuidlaardermarkt.info en www.evenementenzuidlaardermarkt.nl.