De finish is gehaald van deze BattleRUN in Drachten.
De finish is gehaald van deze BattleRUN in Drachten. Foto: Roeland Harten

BattleRUN zet mensen in beweging

DRACHTEN - Zondag startte de BattleRUN 2018 vanaf het terrein van de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten. Het weer had niet beter kunnen zijn voor de lopers.

Om 15.00 uur was dan het startsein van de 8 kilometer waarna de 5 volgde en de 1 kilometer voor de kinderen. De hardloopwedstrijd kende een sterke winnaar bij de 8 kilometer, Henri Harmsen van Atletiekvereniging Impala. Het was voor Henri zijn tweede overwinning in de BattleRun. Bij de dames was Rianne Harmsen ook voor de tweede keer de sterkste. Het is een hardloopwedstrijd voor alle leeftijden wat wel weer bleek doordat de jongste deelnemer drie jaar en de oudste drieënzeventig was. Margriet van der Veen (initiatiefneemster) "We hebben weer net zoveel lopers als vorig jaar en dat is fantastisch. En het mooie is dat we allemaal hetzelfde doel hebben. We komen in beweging voor een ander". Dit jaar is er door de organisatie gekozen voor twee regionale goede doelen, te weten: Ronald Mc Donald Hoeve in Beetsterzwaag en Stichting Present Smallingerland.

Beide stichtingen mogen het behaalde bedrag van € 5.800,00 verdelen. Een fantastische prestatie van alle deelnemers van deze tweede editie van de BattleRUN. Dank gaat nog uit naar de samenwerkingspartners SportsDrachten en Veneboer Sports die samen met de Vrije Baptistengemeente Bethel dit alles mogelijk hebben gemaakt.