supporters van VV Buitenpost, die
waren meegereisd.
Joran Olijve viert zijn goal met de supporters van VV Buitenpost, die waren meegereisd. Foto: Kiepie.nl

Eerste winst VV Buitenpost in hoofdklasse

VRIEZENVEEN - De eerste overwinning voor Voetbalvereniging Buitenpost in de hoofdklasse is een feit. In Vriezenveen waren de Blauwkes zaterdag te sterk voor medepromovendus en directe concurrent DETO Twenterand.

De ontlading was groot bij de Buitenposters, die al enkele wedstrijden snakten naar een driepunter. Met de winst stijgt Buitenpost naar nummer 12 van de ranglijst en houdt het vier ploegen onder zich.

Buitenpost begon aanvallend aan de uitwedstrijd. Deze spelstijl werd snel beloond. Rudmer Loonstra kon al na acht minuten een strakke voorzet van Wim de Vries eenvoudig afronden: 0-1. Na een kwartier spelen verdubbelde Joran Olijve de voorsprong.

Buitenpost was duidelijk beter dan de matig spelende thuisploeg en kreeg kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar die werden niet verzilverd. Iets waar trainer René van der Weij na afloop niet tevreden over was. "Zeker de eerste helft hadden we al afstand moeten nemen en meer goals kunnen maken." Na rust kwam DETO beter in de wedstrijd. Dit resulteerde na tien minuten in de aansluitingstreffer met het hoofd door Louis Vijfhuizen. Waar DETO op jacht ging naar de gelijkmaker, was het Buitenpost dat de marge weer op twee bracht. Een hoekschop van de Blauwkes kwam in de kluts voor de voeten van Loonstra die simpel binnentikte: 1-3. Door een penalty werd het nog 2-3.

Zaterdag speelt Buitenpost een thuiswedstrijd tegen Excelsior '31, de nummer twee van de ranglijst.