Basketbalheren Penta gedeeld koploper

HEERENVEEN - Eerder dit seizoen wonnen de basketheren van Penta uit Drachten thuis met ruime cijfers van Dyna. De returnwedstrijd verliep zaterdag een stuk moeizamer.

Dyna startte fel en Penta had daar zichtbaar moeite mee. Het eerste kwart was met 14-11 dan ook voor Dyna. Daarna herstelde Penta zich. Dankzij een sterke collectieve teamverdediging en meer geduld in de aanval werd de achterstand omgebogen in een 20-26 voorsprong bij rust. In het derde kwart werd de voorsprong uitgebouwd naar 34-43. Doordat Penta verzuimde door te drukken, bleef het spannend en kwam Dyna zelfs terug tot 42-46. Penta hield het hoofd koel en kwam niet echt in gevaar. Eindstand 43-52. Met zes punten uit vier wedstrijden staat Penta nu op een gedeelde eerste plaats, samen met Menhir uit Sneek en Oaters uit Joure.