Het Mearkesfestival krijgt een  speciaal tintje met een sprookjesmiddag.
Het Mearkesfestival krijgt een speciaal tintje met een sprookjesmiddag. Archieffoto: Klaas Rozema

Beleef de Sprookjesmiddag in Burgum

BURGUM - Zaterdagmiddag 13 oktober is er voor het hele gezin een bijzondere en interactieve sprookjesmiddag in het centrum van Burgum. Het is een special edition van het Mearkesfestival.

Er zijn witte prinsen op zwarte paarden, je mag helpen bouwen aan een heus kasteel en je kunt meedoen aan een speurtocht. Daarbij kun je de sprookjesfiguren helpen hun verloren spulletjes te zoeken. Of laat je toekomst voorspellen door de waarzegster. Kortom, allerlei leuke acts, doorlopend door het dorp.

De Marko's zorgen voor een vrolijke muzikale noot. En iedereen mag verkleed komen. Burgum heeft meer … sprookjes. Kom op 13 oktober naar Burgum, waan je tussen 13.30 en 17.00 uur in een sprookje en beleef de Sprookjesmiddag! Parkeren en entree zijn gratis.

Kom verkleed!

Het betreft een speciale middag van het Mearkesfestival, dat inmiddels twee jaar in Burgum gehouden is. Dit trok veel deelnemers en veel - ook verkleed - publiek. Dit laatste wordt ook tijdens de Sprookjesmiddag op prijs gesteld. Er is nu geen (sprookjes-)verhalenwedstrijd aan verbonden. Wel zullen, net als bij het Mearkesfestival, fotografen de verklede deelnemers op de 'digitale plaat' vereeuwigen.

Meer informatie vind je op: http://www.mearkesfestival.nl en www.burgum.frl