De band Baldrs Draumar is te zien op het indoorfestival zaterdag in 
Poppodium Iduna.
De band Baldrs Draumar is te zien op het indoorfestival zaterdag in Poppodium Iduna. Foto: Ingezonden

Terug naar vroeger met Baldrs Barbaarse Bohurt

DRACHTEN - Zaterdag 13 oktober vindt Baldrs Barbaarse Bohurt in Poppodium Iduna plaats; een indoorfestival dat je terugbrengt naar vroegere tijden met optredens van zowel metal- als folkbands, een heuze Bohurt (historische vechtsport), DJ's, een middeleeuwse markt met bijbehorende activiteiten en uiteraard fijne hapjes en bier.

Het festival is een vervolg op het succesvolle 'Baldrs Fest', wat vorig jaar samen met folk/metalband Baldrs Draumar voor het eerst werd georganiseerd. Uiteraard is Baldrs Draumar zelf van de partij. Sinds 2009 raast dit Friese ensemble over de podia om zijn epische en vurige Folkmetal te promoten. Vorig jaar vierden ze de release van hun akoestische plaat 'Fan Fryslâns Ferline' in Iduna. Laat je meevoeren door hun liederen naar een roemrijk verleden in onze prachtige Friese provincie, naar veldslagen en naar het drankgelag!

De volledige line-up deze dag bestaat samen met Baldrs Draumar uit grindcore formatie Rectal Smegma, oldskool death metalband Bodyfarm, folkmetalband Svartby, metalcore formatie Manu Armata en middeleeuwse folkband Worsatia. Rectal Smegma speelde afgelopen zomer bijvoorbeeld ook op festivals zoals de Zwarte Cross, Sniester, Obscene Extreme en Stonehenge. Bezoekers van deze festivals weten het al: als Rectal Smegma van de partij is, wordt het zeker feest!

En zoals de titel het al zegt, uiteraard is er ook dit jaar een Bohurt. In een grote ring van vijf bij vijf meter vindt zaterdag 13 oktober de middeleeuwse vechtsport plaats in Iduna, een bijzonder spektakel om mee te maken.

Poppodium Iduna, 15.00 tot 23.00 uur. Meer informatie vindt u op www.iduna.nl.