Jannah Loontjens spreekt in het Filosofisch Café.
Jannah Loontjens spreekt in het Filosofisch Café. Foto: Martin Dijkstra

'Waarheid en verbeelding' in Drachten

DRACHTEN - Waarheid en verbeelding is het thema van de volgende bijeenkomst van het Filosofisch Café Drachten op dinsdag 16 oktober. Spreekster op deze avond is Jannah Loontjes, schrijfster en filosofe.

Wat is waarheid? Is waarheid bewijsbaar? Is waarheid objectief of juist subjectief? Loontjens neemt ons mee in de geschiedenis van de filosofie langs uiteenlopende begrippen van waarheid. Ze verbindt deze vormen van waarheid met de verschillende opvattingen van waarheid waar zij als schrijver mee te maken krijgt als zij aan ofwel fictie of non-fictie schrijft. Haar stelling is dat ze eigenlijk het dichtst bij de waarheid komt in de verbeelding die ze gebruikt tijdens het schrijven aan haar romans. Wat bedoelt ze daarmee?

Jannah Loontjens (Kopenhagen, 1974) is schrijver en filosoof. Ze schrijft romans, dichtbundels en essayboeken. In haar essaybundels Mijn leven is mooier dan literatuur en Roaring Nineties vermengde zij autobiografie met filosofie. Haar recentste romans Misschien wel niet en Wie weet zijn geëngageerde romans, waarin zij onze samenleving een spiegel voorhoudt. Haar werk werd in meerdere talen vertaald.

Aanvang 19.30 uur Entree: € 8,00, jongeren € 5,00. Locatie: Brede school De Drait. Zie voor meer informatie: www.filosofischcafédrachten.nl of: www.jannahloon tjens.nl.