Weduwe Van Seggeren blijft vastzitten

LEEUWARDEN - Weduwe Van Seggeren moet opgesloten blijven op verdenking van de moord op haar man, Theo van Seggeren, vorig jaar juli. Dit heeft de rechtbank in Leeuwarden woensdag 3 oktober besloten na een nieuwe zitting.

Haar 55-jarige moeder is in augustus drie dagen opgesloten geweest en is nog steeds ook verdachte. De rechtbank somde negen redenen op, waarom de weduwe niet vrijgelaten mag worden. Van een inhoudelijke behandeling was overigens nog geen sprake. Ook op 31 oktober, de volgende (regie-)zitting, gaat het nog niet over de vraag of de vrouw schuldig is of niet. Dan kunnen het Openbaar Ministerie en de verdediging nog wel - voor het laatst - onderzoekswensen indienen. De datum voor de inhoudelijke behandeling staat nog niet vast.
Drie in het oog springende redenen waarom de weduwe volgens de rechtbank opgesloten blijft: er is DNA van de weduwe gevonden op het lichaam van haar man. Zij zegt 's ochtends seks met hem gehad te hebben. Haar mobiele telefoon moet op 9 juli 's nachts half één dichtbij de plek zijn geweest waar haar man later werd gevonden. In de auto waar de verdachte in reed zijn blauwe verfdeeltjes gevonden, die ook zijn gevonden op de schedel van het slachtoffer.