Kinderboekenweek in dbieb

BURGUM - Van 3 tot en met 14 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse Kinderboekenweek in dbieb. Het thema van dit jaar is: Vriendschap: KOM ERBIJ! En daar is heel wat over te vertellen.

In Hurdegaryp trapt dbieb op 5 oktober de Kinderboekenweek af met een gezellige tocht boordevol muziek- en bewegingsopdrachten voor kinderen uit de groepen 5-8. De opdrachten zijn gebaseerd op een boek dat in de klas wordt voorgelezen. De tocht is een samenwerking van dbieb, Cultuurcentrum de Wâldsang, gemeente Tytsjerksteradiel en Kearn.

In Burgum is de vertelvoorstelling 'De kleine Vuurtorenwachter' te bezoeken. Sylke mag na de dood van haar opa en oma op de vuurtoren passen. Als er ineens spannende dingen gebeuren gaat Sylke de zee op om een spannende reis te maken. Deze voorstelling over liefde, afscheid nemen en moed is op 17 oktober in De Pleats, voor kinderen vanaf 4 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via dbieb.nl.

De voorstelling Lola & de Grijze massa vertelt het verhaal van Lola, een dapper meisje dat nergens bang voor is. Deze voorstelling over liefde en compassie is gratis toegankelijk op 6 oktober, van 11.00 tot 11.30 in dbieb Leeuwarden.

Een dag later, op 7 oktober om 14.30 uur staat de workshop 'Digitale vrienden – samen leren tekenen op een iPad' op het programma. Kinderen van 8-13 jaar kunnen samen met hun bff een toffe tekening van elkaar maken. Tekenen 2.0! Deze workshop is op 10 oktober om 14.30 uur te volgen in dbieb Burgum.