Peter Holwerda, vestigingsleider in Burgum:
Peter Holwerda, vestigingsleider in Burgum: "Het uitgangspunt van Univé Dichtbij is Voorkomen, Beperken en Verzekeren." Foto: Actief Media

Preventie is even cruciaal als verzekeren

BURGUM – Volgende week starten de 23 gezamenlijke winkels van Univé Dichtbij een campagne die de aandacht vestigt op het belang van preventieve maatregelen.

"We zijn vooral bekend door onze woonverzekeringen en autoverzekeringen. IJzersterke producten van Univé", zegt Peter Holwerda, vestigingsleider van Univé Dichtbij in Burgum. "Maar we zijn ons er ook van bewust dat een verzekering klanten alleen tegen financiële risico's wapent. Leed kun je niet verzekeren. Daarom willen wij een zekerheidsmerk zijn, dat zich óók richt op preventie. Naast verzekeringen bieden we daarom ook producten als Veilig Wonen en Zorgeloos online."

De Univé-winkels in Burgum, Dokkum en Drachten wijzen de klanten de komende tijd op het belang van goed werkende rookmelders. Holwerda: "Dat doen we bij onze dagelijkse klantgesprekken, of die nu gaan over woonverzekeringen, uitvaartverzekeringen of hypotheken."

Uit onderzoek is gebleken dat in 70% van alle woningen een rookmelder hangt, waarvan slechts 45% goed werkend. Een rookmelder redt levens! "Mocht de batterij leeg zijn van de rookmelder, dan kunnen klanten kosteloos een nieuwe batterij ophalen in de winkel."

Univé Dichtbij | Florynwei 1c, Burgum | Zuiderschans 10, Dokkum | Burg. Wuiteweg 39a, Drachten | 088 181 5000 | www.unive.nl