Alex van der Tuin (links) van Harkema-Opeinde wordt aan zijn shirtje getrokken.
Alex van der Tuin (links) van Harkema-Opeinde wordt aan zijn shirtje getrokken. Foto: Ingezonden

Dubbele deceptie VV Harkema-Opeinde

MENALDUM - De uitwedstrijd tegen Foarút heeft Harkema-Opeinde zaterdag een enorme kater opgeleverd. Er was teleurstelling over het 1-1 gelijke spel. Op basis van kansen was er in Menaldum meer te halen geweest.

Veel groter was de klap die de Harkemasters in de eentwintigste minuut te verwerken kregen. In die minuut stortte Willem Spoelstra bij een duel om de bal, ter hoogte van de middellijn, kermend ter aarde. Veel meegereisde supporters roken toen al onheil, want een schreeuwende Willem Spoelstra is een zeldzaamheid. Nadat een ambulance na een oponthoud van 25 minuten Spoelstra naar het Medisch Centrum Leeuwarden had vervoerd, kwam al snel de diagnose: een gebroken kuit- en scheenbeen. Tot dat fatale moment had Harkema-Opeinde niet heel veel te duchten gehad van de gastheren.

Het was niet zo dat de Wâldmannen veel beter waren, maar de meeste dreiging kwam van de groengelen. Met name de rechterzijde van Foarút bleek kwetsbaar. Vanuit deze hoek viel in de zestiende minuut ook de 0-1. Alex van der Tuin leverde een puntgave voorzet af, die door Sake Kooistra fraai werd binnengeknikt: 0-1.

In minuut 54 creëerde Foarút zich het eerst in de wedstrijd een uitgespeelde kans. Het vervelende voor de Harekieten was dat deze meteen werd verzilverd, waardoor het 1-1 werd en bleef.