Zege teams Penta

DRACHTEN - De basketbaldames van Penta die dit seizoen debuteren in de rayon-hoofdklasse, stonden na twee wedstrijden nog op nul punten. De Drachtster dames brachten daar zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Celeritas Donar verandering in.

Onder leiding van Ilonka Debets, Dana Reitsema en Inge Meijer startte Penta met een agressieve 'man-to-man'-verdediging. Na korte tijd stond er een 10-5 voorsprong op het bord, waar Debets met zes punten een belangrijk aandeel in had. Penta bouwde de voorsprong gestaag uit. Ruststand 33-22. De verdediging van Celeritas kon geen grip krijgen op Esther van der Sluis, en Manon Maychrzak en bracht de Groningers tot wanhoop door zowel inside als van achter de driepuntslijn te scoren. Eindstand 65-44. Topscoorders: Manon Maychrzak 19, Esther van der Sluis 15, Ilonka Debets 8, Jeltsje Veenstra 6 punten.

De heren van Penta stuntten tegen koploper Menhir uit Sneek: 72-64 winst. Topscoorders Jelte Hoogterp 14, Maarten Rijken, Raymond Krakou, Sander van der Galiƫn allen 12 punten.

SC Veenwouden

JOURE - SC Veenwouden leed zaterdag zijn tweede nederlaag in de voetbalcompetitie door met 3-0 te verliezen van Joure. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar na de rust was Joure duidelijk de betere ploeg. Vooral in aanvallend opzicht stelde SCV teleur, want het wist na rust geen enkele mogelijkheid te scheppen.