VV Drachten pakt Groninger Boys in

DRACHTEN - Voetbalvereniging Drachten won zondag dik verdiend van Groninger Boys. Een jong Drachten legde een prima pot op sportpark de Peppel.

In de vierenzestigste minuut kwam Drachten verdiend op 1-0 toen Marin Knezovic een terugspringende bal hard op de pantoffel nam en de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek van de Groninger goal verdween. Daarna ontsnapte Jelte Mulder aan buitenspel en werd binnen de zestien meter onreglementair gestopt: strafschop. Anton Vredevoort schoot de bal hard en zuiver binnen. In de negentigste minuut kwam Drachten op een ruime 3-0 toen Ties Vonk een vrije trap mocht nemen en zijn inzet via de verdediging in de goal zag verdwijnen. Nog was de koek niet op, want in de laatste minuut rondde Wilke Siderius een vloeiend lopende aanval af: 4-0.