Rabobanken Drachten Friesland Oost en Noordoost Friesland samen op weg naar één Rabobank

Rabobank Drachten Friesland Oost en Rabobank Noordoost Friesland hebben de intentie per 1 maart 2019 samen verder te gaan als één Rabobank. Op dinsdag 11 september hebben de directies en de Raden van Commissarissen met instemming van de ledenraden, de intentieverklaring tot samenvoeging getekend. Het doel is de vorming van één krachtige Rabobank in de regio. Uiteindelijk vindt de definitieve besluitvorming plaats door de beide ledenraden in januari 2019.

Eén krachtige Rabobank

Beide banken willen samen verder, zodat zij de kwaliteit van hun financiële dienstverlening kunnen versterken. Door samen te gaan ontstaat één krachtige Rabobank die in staat is om kennis, kunde en kwaliteit te bundelen in de regio. Met elkaar kunnen zij actief inspelen op de versnelling van de digitale beweging. Tegelijkertijd blijft de bank sterk betrokken bij het economische, sociale en culturele leven in de regio. De maatschappelijke betrokkenheid van de bank blijft onveranderd.

"Samenvoeging is een logische keuze"

"De twee banken liggen geografisch in elkaars verlengde en zijn beide gericht op de regio Noordoost Friesland. Op een aantal terreinen wordt al langere tijd samengewerkt en het besluit om samen verder te gaan is derhalve een logische keuze", aldus Durk Mous, directievoorzitter van Rabobank Drachten Friesland Oost. "Internet- en mobielbankieren hebben een enorme vlucht genomen en steeds meer klanten doen hun bankzaken online.
Dat betekent dat de bank moet aanpassen en blijven ontwikkelen. De samenvoeging van beide banken biedt slagkracht voor de toekomst en zorgt ervoor dat de bank zich blijvend actief kan inzetten in de regio. Persoonlijk, betrokken en vanuit onze coöperatieve gedachte."
Lokaal actief Baukje de Vries, directeur Bedrijven bij Rabobank Noordoost Friesland; "De samenvoeging geeft een extra impuls aan de lokale activiteiten van de banken. De marktteams blijven lokaal actief en blijven inspelen op de behoeften van klanten en leden. Dat gebeurt vanuit wederkerigheid: kunnen we iets voor elkaar betekenen? Van sponsoring tot het helpen van ondernemers om te innoveren en duurzaam te groeien. De samengevoegde bank streeft naar een maatschappelijke rol van betekenis in Noordoost Friesland. Want een vitale, leefbare en economisch groeiende regio is in het belang van iedereen."

Lancaster-expositie

EARNEWALD - Afgelopen weekend was het zover: de expositie van de Lancaster bommenwerper R5682 in het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Alde Feanen kon de 9.000-ste bezoekster verwelkomen. Irma van der Velde bracht vergezeld door haar kinderen en haar moeder een bezoek en werd verrast met een bloemetje door de medewerkers van het bezoekerscentrum.

Vorig jaar liet de provincie Fryslân een oude bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog bergen in het natuurgebied de Alde Feanen. Het vliegtuig is op 5 september 1942 met een klap neergestort in de oever van vuilstortplaats de Ald Dwinger. Bij de berging zijn de stukken van het vliegtuig zorgvuldig opgegraven.

De expositie is gratis te bezoeken. Het bezoekerscentrum aan de Koaidyk 8a te Earnewâld is geopend t/m 30 september en in de herfstvakantie van maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie zie: www.itfryskegea.nl/bezoekerscentrum.