Shuffleboard wordt gespeeld met een stok en schijven.
Shuffleboard wordt gespeeld met een stok en schijven. Foto: Ingezonden

Shuffleboard in @Holdert Drachten

DRACHTEN - In Drachten kan nu ook shuffleboard gespeeld worden. Op donderdagochtend wordt door het Sportbedrijf Drachten een gratis oefenmoment georganiseerd in @Holdert. Op 11 en 25 oktober na is er elke donderdag tot de Kerstvakantie de mogelijkheid om kennis te maken met het spel en tips te krijgen om beter te worden.

Tijdens dit uur, van 10.00 tot 11.00 uur, kan je al meespelend of al kijkend vanaf de kant genieten van het spel. Dit moment is vrij toegankelijk voor iedereen. Het spel is oorspronkelijk ontstaan in Engeland en was populair bij de elite van de bevolking. Nu komt het spel overwaaien uit Duitsland en is door Sport Fryslân naar Nederland gehaald als onderdeel van de European Sports For All Games. Door de jaren heen is shuffleboard populair geworden op cruiseschepen en wordt daardoor wereldwijd gespeeld.

Shuffleboard speel je door vier schijven naar de andere kant van het bord te schuiven met een 'cue', een stok met daaraan een greep. Aan de andere kant van het bord zijn vakken waarin punten behaald kunnen worden door de schijf precies binnen zo'n vak te laten eindigen. Je tegenstander probeert echter jouw schijven weer weg te tikken. Nadat in totaal acht schijven zijn geschoven, vier van jou en vier van de tegenstander, wordt gekeken hoeveel punten gescoord zijn. Zo kan op verschillende manieren gespeeld worden, ook in tweetallen of in teams. Vanwege de lage intensiteit en het grote spelplezier is dit spel voor iedereen te spelen.
Contact: 06 12 34 36 39 of s.pieksma@sportbedrijf-drachten.nl