Korfballers Wêz Handich/DOW ruim langs Kinea

DE KNIPE - Zondag mocht het eerste van Wêz Handich/DOW uit Rottevalle en Eastermar aantreden tegen Kinea 1 in De Knipe. Er werd gewonnen.

Afgelopen woensdag werd de bekerwedstrijd tegen Ritola verloren en na het verlies tegen koploper ZKC was Wêz Handich/DOW nodig toe aan een goede partij met winst als afloop.
In de beginfase van de wedstrijd tegen De Knipe ging de stand gelijk op, maar na tien minuten spelen kwam Wêz Handich/DOW op voorsprong: 3-6. Er werd met scherp geschoten en met name de heren wisten deze week goed de korf te vinden. Met een afstandstreffer van Pieterroel Bouwmeester werd de ruststand 12-18 en konden beide ploegen de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft moest Wêz Handich/DOW dit spel zien voor te zetten, en zorgen dat de
punten mee terug naar Rottevalle/Eastermar zouden keren. Dit is ook gelukt. De flow van de eerste helft werd doorgezet en hierdoor konden de blauwhemden de voorsprong uitbreiden en kwam Kinea er niet meer aan te pas. Dit zorgde voor een eindstand met ruim verschil (19-32).

Komende zaterdag zal het vlaggenschip spelen tegen Noordenveld 1, vanaf 15.30 uur op