Henk Overbosch en Jaap Kingma zijn er klaar voor om zaterdagmiddag alle brandende woonvragen te beantwoorden. Achter de bar: Ida van der Velde.
Henk Overbosch en Jaap Kingma zijn er klaar voor om zaterdagmiddag alle brandende woonvragen te beantwoorden. Achter de bar: Ida van der Velde. Foto: Actief Media

Wees welkom in het Wooncafé van Kingma en Overbosch

BURGUM - Zaterdag 6 oktober is het weer tijd voor de NVM Open Huizen Dag. Een dag waarop iedereen zich op een laagdrempelige manier kan oriënteren op de woningmarkt. Om woningzoekenden tijdens deze dag optimaal te bedienen organiseren Makelaardij Jaap Kingma en Overbosch Financieel Advies een Wooncafé in hun kantoor in Burgum.

Jaap Kingma: "Het Wooncafé dat we tijdens de Open Huizen Dag in het voorjaar organiseerden was erg succesvol, vandaar dat we hebben besloten hier een vervolg aan te geven. De Open Huizen Dag duurt van 11.00 tot 15.00 uur. In ons café kan iedereen tussen 14.00 en 16.00 uur terecht."

"Het kopen van een huis en de financiering daarvan roept doorgaans veel vragen op", vertelt Henk Overbosch van Overbosch Financieel Advies. "Loop zaterdag gerust bij ons binnen, dan kunnen wij uitleg en advies geven. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. En gezellig: drink een kopje koffie of thee en eet een lekker taartje mee. Bovendien maakt u deze dag ook nog kans op een tablet."

De Open Huizen Dag komt op een goed moment, legt Jaap Kingma uit: "Het is nu de juiste tijd om een huis te kopen: de rentes zijn nog steeds laag en de prijzen zullen de komende tijd waarschijnlijk alleen maar stijgen. Wie nu een huis koopt, kan kiezen voor zekerheid door de rente voor langere tijd vast te zetten. En wie nog een hypotheek heeft met een hoger rentepercentage, kan hier vaak boetevrij vanaf." Hoe dit allemaal precies werkt, leggen de heren zaterdag haarfijn uit.

Daarnaast geven ze handige tips, zoals deze: "Zit je eraan te denken je huis in de verkoop te zetten? Doe het dan nu, voordat de winter begint. Laat mooie foto´s maken op een zonnige dag, dan ziet het huis er extra aantrekkelijk uit. Ook kunnen we tips geven over of het in jouw specifieke situatie slimmer is om eerst te kopen of te verkopen."

Kom langs op zaterdag 6 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur.
Elingsloane 17A 9251 MN Burgum

Kijk op www.jaapkingma.nl en op
www.overboschfinancieeladvies.nl.