Nienke Talstra opent de dorpsbibliotheek in Eastermar.
Nienke Talstra opent de dorpsbibliotheek in Eastermar. Foto: Ingezonden

Dorpsbibliotheek in Eastermar

EASTERMAR - Op 24 september is in de kantine van de Burgerkamp de dorpsbibliotheek van Eastermar geopend.

De openingshandeling werd verricht door Nienke Talstra. Zij mag graag lezen en mist de bibliobus. De dorpsbibliotheek is spontaan ontstaan en door haar met grote blijdschap begroet. "No kin ik wer boeken útsykje dy't ik moai fyn en der binne in hiele protte".         Begon het met twee tassen boeken, die tijdens het Sosjaal Miel werden uitgestald, inmiddels staat er een rijk gevulde boekenkast met een zeer gevarieerd aanbod. Fryske boeken, streekromans, thrillers, detectives, historische romans en reisboeken. Voor het grootste deel spontaan gedoneerd door Eastermarders die de door hen gelezen boeken graag met anderen wilden delen.

De dorpsbibliotheek is geopend op iedere tweede maandag van de maand, voorafgaand aan het Sosjaal Miel en bij de Inloopochtend op de vierde maandag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Naast het uitzoeken van nieuwe boeken kan er bij een kopje koffie of thee ook even worden bijgepraat. Er is geen uitleentermijn en het lenen van de boeken is gratis.

Organisatie van deze activiteiten wordt gedaan door Lokaal Loket Eastermar dat zich inzet voor behoud en verbetering van de leefbaarheid en Eastermar en omliggende buurtschappen.