Ronde latten, hoeklatten, plinten en platen... het is allemaal te koop bij Nauta. En voor een hele gunstige prijs.
Ronde latten, hoeklatten, plinten en platen... het is allemaal te koop bij Nauta. En voor een hele gunstige prijs. Foto: Actief Media

Ook voor hout ga je naar Nauta in Kollum

KOLLUM - Behalve voor een enorm assortiment ijzerwaren en gereedschappen kan men bij Nauta in Kollum ook terecht voor hout- en latwerk.

Het fijne latwerk hebben we in de winkel staan", zegt Lucas Nauta. "In twee lengtes: 2.70 en 4.20 m." Het zwaardere hout - balken en plaatmateriaal - ligt in de andere vestiging: het voormalige pand van drukkerij Banda is ingericht als magazijn met de voorraad waarvoor in de winkel aan de Voorstraat geen ruimte is. Behalve balkhout, platen en isolatiemateriaal vindt men hier ook de langere lengtes latten.

Wie op de Voorstraat in Kollum de winkel voor gereedschappen en ijzerwaren binnenloopt, vindt helemaal achter in de zaak het hout: hoeklatten, ronde latten, afwerklijsten, en gelakte of ongelakte plinten staan overzichtelijk tegen de achterwand. Plaatmateriaal is er ook. "Nu nog in een beperkte hoeveelheid. Zodra we de stellingen klaar hebben komt er meer," zegt Lucas Nauta.

Prijstechnisch is het interessant om bij Nauta binnen te stappen. "We doen veel zaken met ZZP-ers. Die weten dat bouwmarkten goedkoop lijken, maar het niet zijn. Doordat landelijk vele zelfstandige doe-het-zelfzaken gezamenlijk inkopen via de inkoopgroep Icono, kunnen we gemakkelijk de concurrentie aan. Sterker nog: ons hout is doorgaans twintig tot dertig procent goedkoper."

IJzerhandel Nauta | Voorstraat 51, Kollum | 0511-451707 | www.icono.nl