Iedereen, jong en oud, van harte welkom aan deze gezellige lange eettafel! (Dit was vorig jaar een succes).
Iedereen, jong en oud, van harte welkom aan deze gezellige lange eettafel! (Dit was vorig jaar een succes). Foto: Ingezonden

Eet mee aan Langste Tafel - tegen eenzaamheid

DRACHTEN/GORREDIJK - Sûnenz organiseert op donderdag 4 oktober vanaf 17.00 uur twee lange eettafels. Dit jaar kunnen mensen aanschuiven aan de eettafels in De Miente in Gorredijk en Sûnenz in Drachten.

De lange eettafels worden georganiseerd in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid. Onder het motto 'Eet gezellig mee" is iedereen van harte welkom aan deze gezellige lange eettafel. Vorig jaar schoven er in Drachten en Gorredijk gezamenlijk 630 mensen aan de lange eettafel (zie foto). Ook dit jaar hopen de initiatiefnemers met zo veel mogelijk mensen aan te schuiven bij een (h)eerlijke maaltijd.

Deze maaltijd wordt gezamenlijk bereid door de Voedingsdienst van ZuidOostZorg en Restaurant Bysûnder. Adressen: Sûnenz Drachten, Burg. Wuiteweg 140b of De Miente, De Hoop 4, Gorredijk.

Eerst aanmelden!

De kosten voor deze maaltijd zijn
€ 5 per persoon (exclusief drankjes). Aanmelden kan via de website: www.sunenz.nl of via tel. 0512-305324 (maandag tot en met vrijdag 8.00 tot 15.30 uur). Let op: bij De Miente is beperkt plaats, wees er snel bij!

Samen tegen eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt aandacht voor dit probleem, door te zeggen: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. De Week tegen Eenzaamheid begon donderdag 27 september en duurt tot en met zaterdag 6 oktober. Zie ook: www.samentegeneenzaamheid.nl/weeek-tegen-eenzaamheid