De accountant van Apuls Cijfers & Adives ondersteunt bij het 
vinden van gestapelde financieringsmogelijkheden.
De accountant van Apuls Cijfers & Adives ondersteunt bij het vinden van gestapelde financieringsmogelijkheden. Foto: Actief Media

"We hebben een deal, maar ook geld?"

BURGUM - Administratie en accountantskantoor Apuls Cijfers & Advies in Burgum kan ondernemers op velerlei gebied ondersteunen. "Wij geven advies over de financiering van ondernemingen, bijvoorbeeld bij groei of overname," zegt Jan Tabak. Er is veel ervaring in het - samen met de ondernemer - opstellen van financieringsplannen. Een goed plan is een must voor het verkrijgen van financiering."

"Er zijn vaak meerdere financieringspartijen bij betrokken. Banken hebben risico-aversie. Waar kun je dan nog meer terecht voor een lening? En welke gevolgen heeft dat voor de onderneming?" Het zijn vaak onbeantwoorde vragen voor ondernemers die willen doorgroeien of overnemen. Voor een gezonde bedrijfsovername is het belangrijk vooraf vast te stellen wat de realistische bedrijfswaarde is. Als de aankopende en de verkopende partij tot een deal komen, is het vervolgens de kunst om de financiering rond te krijgen. Hoeveel eigen geld is er? Hoeveel wil de bank lenen? Is crowdfunding mogelijk? Wil de verkopende partij iets doen?

"Als met gestapelde financiering wordt gewerkt zijn de uiteindelijke betalingsverplichtingen voor de overnemende ondernemer vaak minder overzichtelijk. Wat zijn de gevolgen van die gestapelde voorwaarden, gestapelde rentes en gestapelde aflossingen?" Ondersteuning en advies van Apuls is bij aan- en verkooptrajecten vaak meer dan wenselijk.

Apuls Cijfers & Advies | Mr W M O van Veenweg 8a, Burgum | Jan Tabak | 0511 462 075 |