Stemmen van eenzaamheid in Sûnenz

DRACHTEN - Belangstellenden zijn donderdag 27 september tussen 14.00 en 17.00 uur welkom in Sûnenz Drachten bij de Eenzame Opening van de tentoonstelling Soms word ik wakker – stemmen van eenzaamheid.

Ben je eenzaam? Vrijwel niemand zal makkelijk toegeven dat hij zich (wel eens) pijnlijk alleen voelt. Toch blijkt uit onderzoek dat ruim een derde van de volwassen Nederlandse bevolking eenzaam is, tien procent is zelfs ernstig eenzaam.

Onder de titel Soms word ik wakker laten curator Alie Lucas en schrijver Adwin de Kluyver verschillende stemmen van eenzaamheid horen. De bezoeker wordt via een collectie objecten en korte verhalen een blik gegund in het leven én het hoofd van een reeks eenzame personages. De teksten dagen het publiek uit om na te denken over de eigen eenzaamheid en die van anderen.

De tentoonstelling Soms word ik wakker – stemmen van eenzaamheid is van 27 september tot 1 december 2018 te zien in Sûnenz, Burgemeester Wuiteweg 140B, Drachten. De tentoonstelling is gemaakt in opdracht van ZuidOostZorg.

De opening zal worden verricht door Tom van Mourik, burgemeester van Smallingerland. Na afloop is er de mogelijkheid de tentoonstelling te bekijken. Belangstellenden voor de Eenzame Opening kunnen zich gratis aanmelden via a.lucas@zuidoostzorg.nl; na aanmelding ontvangt u informatie over het tijdstip waarop u persoonlijk zult worden ontvangen. Meer informatie: www.sunenz.nl.