Een verdediger van VV Rottevalle werkt de bal weg uit het strafschopgebied.
Een verdediger van VV Rottevalle werkt de bal weg uit het strafschopgebied. Foto: Albert-Schievink

Deceptie bij start Harkema-Opeinde

HARKEMA - De seizoenstart is voor VV Harkema-Opeinde op een deceptie uitgelopen. De streekderby tegen Rottevalle ging met 0-3 verloren. De nederlaag kreeg pas laat gestalte en viel ruim uit. Dat de bezoekers de punten mee naar huis namen was niettemin dik verdiend.

Lang leek de wedstrijd op een 0-0 af te stevenen, totdat Harkema-Opeinde in de tweede helft het elftal tot een tiental gereduceerd zag worden. Hille Postma was kennelijk vergeten dat hij reeds een gele kaart op zak had en knalde de bal hard de bomen in nadat de leidsman voor een vrije trap had gefloten. Arbiter Bakker gaf hiervoor de gele kaart en Postma kon inrukken. Rottevalle profiteerde wel heel snel van de numerieke meerderheid. Vier minuten na de rode kaart - nadat Albert Veenstra aan de andere kant van het veld met twee verre ingooien nog voor het nodige gevaar had gezorgd - was de 0-1 een feit. Na een hard schot van Jorrit Schra kwam de bal in de voeten van Jelle Witteveen terecht. Die draaide zich vrij en schoot droog raak. In minuut 82 was de wedstrijd beslist. De producenten van het tweede Rottevalster doelpunt waren identiek aan de eerste: Jorrit Schra leverde de assist, Jelle Witteveen rondde af. In de achtentachtigste minuut kwam nummertje drie ook nog op het bord. Een voorzet van Jelte de Hoek werd door Steffen Schra afgemaakt met een fraaie dropkick in de verre hoek.