Een spelmoment uit het duel Drogeham - Suameer.
Een spelmoment uit het duel Drogeham - Suameer. Foto: Ingezonden

Winst Drogeham

DROGEHAM - Na een niet al te succesvolle voorbereiding voor VV Drogeham was Suameer de eerste tegenstander in de competitie. Op 't Doltsje werd door beide ploegen gestreden voor elke meter en Drogeham ging met drie punten aan de haal. Het duel eindigde in 2-1.

Grote kansen waren niet gecreƫerd, maar toch kwam Drogeham al na twintig minuten op voorsprong. Uit een corner van Aaron van Keulen kopte een Suameerder verdediger de bal achter zijn eigen keeper: 1-0. Tien minuten later had Drogeham de score al verdubbeld, nogmaals uit een corner. Erik Postmus kopte door, waarna Klaas-Jan Bosgraaf keurig afwerkte. Hierna ging Suameer hoger druk zetten, waardoor doelman Jeroen Krol enkele malen reddend moest optreden. In de tweede helft kwam een getergd Suameer uit de kleedkamers en werd het 2-1. Drogeham kent een goede competitiestart. Zaterdag wacht het TFS van ex-coach Hans Gellert, in Drachtstercompagnie.