Aanvaller Rolf Dijk (rood-zwart tenue) kon niet het verschil maken in het
competitieduel tegen Urk.
Aanvaller Rolf Dijk (rood-zwart tenue) kon niet het verschil maken in het competitieduel tegen Urk. Foto: Kiepie.nl

VV Buitenpost verliest met klein verschil van Urk

URK - Voetbalvereniging Buitenpost blijft na vier wedstrijden spelen op twee punten staan in de hoofdklasse. Zaterdag was Urk te sterk, er werd er met 1-0 verloren.

De wedstrijd op Urk werd gekenmerkt door een strijd op het middenveld. Beide ploegen hadden moeite de spitsen te bereiken. Na de thee startte Buitenpost dreigender. Die fase duurde slechts een kleine tien minuten. Daarna nam Urk het heft in handen. De ploeg creëerde een paar prima mogelijkheden, maar keeper Kevin der Meulen bewees maar weer eens uitstekend in vorm te zijn. In de zesenzestigste minuut was hij dan toch kansloos op een schot van Hessel Snoek. De Urker aanvaller werd vrijgespeeld en maakte koelbloedig de 1-0. Ruim vijf minuten voor tijd werd Rolf Dijk opzichtig vastgepakt in het strafschopgebied en ging naar de grond. Alle meegereisde supporters van Buitenpost schreeuwden om een penalty, maar de arbiter wuifde het voorval weg.

Ondanks de 1-0 nederlaag keek trainer René Van der Weij tevreden terug op de wedstrijd op Urk. "We hebben weinig kansen weggegeven. Alleen na rust was Urk 20 minuten meer aan de bal, hadden we het lastig met lopende middenvelders en werd de tegenstander dreigender." Volgens de trainer waren beide verdedigingen de beste linies bij de teams. Zo was Buitenposter Jelmer Vos opnieuw een rots in de branding achterin en met zijn onverzettelijkheid een voorbeeld voor zijn teamgenoten. Hoewel Vos nog maar kort bij Buitenpost speelt, groeit hij langzamerhand al uit tot publiekslieveling. "Aanvallend was het zaterdag te weinig. We moeten meer kunnen brengen aan de bal. Ik denk dat we nu vier wedstrijden hebben laten zien dat we kwaliteiten hebben, maar dat moet straks wel gaan resulteren in goals en overwinningen." Dat moet dan komende zaterdag gebeuren in de thuiswedstrijd tegen ACV uit Assen.