Jessie Prijs schiet de bal in terwijl
Sieta de Vries (rechts) afwacht.
Jessie Prijs schiet de bal in terwijl Sieta de Vries (rechts) afwacht. Foto: Tibbesma Fotografie

Zaalvoetbalsters Drachtster Boys verliezen

LEEK - De eerste competitiewedstrijd van de zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping was er meteen eentje van formaat. De uitwedstrijd tegen de kersverse SuperCup winnaar, KTP Nieuw Roden, werd verloren.

Beide teams begonnen redelijk afwachtend aan de wedstrijd en dat leidde tot kleine mogelijkheden aan beide kanten. Tjitske Sikma had voor de vrouwen van Drachtster Boys/HR Piping de beste kans, maar de keepster van Nieuw Roden redde. De ruststand werd bereikt met de 1-0 voor Nieuw Roden dankzij een feilloos in de kruising getrapte vrije bal door Amber Bandringa.

In de tweede helft creëerde Drachtster Boys weinig kansen en de uitbraken van Nieuw Roden bleven gevaarlijk. In de achtentwintigste minuut bleek zo`n counter wederom supergevaarlijk. Nancy Loth werd niet adequaat afgestopt door de Drachtster verdediging en scoorde de 2-0. Niet lang daarna werd aanvoerster Grytsje Jongsma beloond in een duel en kon daardoor de 3-0 aantekenen. Drachtster Boys/HR Piping ging daarna spelen met de meevoetballende keepster en creëerde hierdoor kansen waarvan er één werd benut door Aruni Westerhout; 3-1. Ondanks een overwicht in de laatste vijf minuten bleef het daarbij. Eindstand 3-1 voor KTP Nieuw Roden.

Vrijdagavond 28 september speelt Drachtster Boys/HR Piping de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de SNIJ Noordhal om 20.30 uur tegen Exstudiantes Zwolle/Cycloon.