Geen winst Penta ondanks goed spel

GRONINGEN - Zowel de dames als de heren van basketbalvereniging Penta speelden een goede wedstrijd, maar namen de punten niet mee naar Drachten.

De dames moesten in hun tweede wedstrijd in de hoofdklasse aantreden in Groningen tegen Moes tasj. Een sterke start van Moes tasj overrompelde de Drachtster dames. Na vier minuten stond er 11-2 op het bord, en halverwege het tweede kwart keek Penta tegen een 23-10 achterstand aan.
Na een time-out herpakte Penta zich sterk. Dankzij een felle verdediging, een georganiseerde aanval en enkele zeer goed uitgespeelde fastbreaks wisten de dames zich terug te vechten in de wedstrijd. Anderhalve minuut voor het eindsignaal kwam Penta zelfs op een 41-42 voorsprong. Helaas werd die weer uit handen gegeven. Eindstand 45-42. Topscoorders Manon Maychrzak 14, Esther van der Sluis 7, Ilonka Debets 6 punten.

De heren van Penta waren zaterdag te gast in Leeuwarden. Halverwege het tweede kwart was de stand 25-25 en bij rust had Leeuwarden een klein gaatje geslagen: 31-27. Toch bleef het tot het eind toe spannend, waarbij de Leeuwarders met 59-55 aan het langste eind trokken. Topscoorders Ruben Hamoen 12, Martijjn Wagterveld en Raymond Krakou beide negen punten.