Kettinkje kwijt

DOKKUM - Sinds 31 augustus, haar trouwdag, is Sandra Veldhuis uit Burdaard naarstig op zoek naar een halskettinkje. Niet omdat het zo´n bijzonder duur ding is, maar omdat ze er een emotionele band mee heeft.

"Hij was van mijn al lang geleden overleden moeder. Die heeft 'm als jonge vrouw ook gedragen. Hij paste mooi bij mijn bruidsjurk, daarom heb ik 'm op onze trouwdag gedragen." Vermoedelijk is ze de halsketting kwijtgeraakt tijdens de wandeling naar het Stadhuis, vanaf Kota Radja. De ketting is gemaakt van strass-steentjes, ook wel Rijn-steentjes genoemd.

Wie de ketting heeft gevonden, wordt verzocht contact met haar op te nemen, 06 - 50431650. Voor de vinder is er een passende beloning.

Week opvoeding

BURGUM - Dit jaar is de Week van de Opvoeding van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober. De week staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms lastig. In Tytsjerksteradiel worden verschillende activiteiten georganiseerd die passen bij het thema. Alle activiteiten in de Week van de Opvoeding zijn gratis toegankelijk. (www.cjgachtkarspelen-tytsjerksteradiel.nl)