De juiste drukklasse en perfecte pasvorm zijn belangrijk om te kunnen profiteren van een armkous.
De juiste drukklasse en perfecte pasvorm zijn belangrijk om te kunnen profiteren van een armkous. Foto:

Ook voor armkousen gaat u naar Helfrich Compressiezorg

SURHUISTERVEEN/DRACHTEN - Helfrich Compressiezorg heeft vestigingen in Surhuisterveen en Drachten. Bovendien zijn twee ambulant werkende bandagisten beschikbaar om bij u thuis compressiemiddelen aan te meten. Het aanmeten van therapeutische elastische kousen is maatwerk. Persoonlijke aandacht en tijd is bij Helfrich Compressiezorg dan ook vanzelfsprekend.

Bij compressiezorg denkt u aan therapeutisch elastische kousen, klittenband-zwachtelsystemen, compressiebroeken, compressie-BH's, compressiehemden en verbandschoenen. Ook voor therapeutische elastische armkousen kunt u bij Helfrich Compressiezorg terecht.

Armkousen worden bijvoorbeeld voorgeschreven in de nabehandeling van trombose of bij lymfoedeem dat kan ontstaan na een operatie. Armkousen kunnen ook ingezet worden bij de behandeling van lipoedeem, een aandoening waarbij het vetweefsel op een abnormale manier over het lichaam is verdeeld.

Armkousen brengen verlichting als er sprake is van vochtophoping in de arm. Het effect van een kous is dat vochtophoping wordt voorkomen. Om de arm, maar ook de hand, dun te houden, kan het zijn dat een armkous moet worden gecombineerd met een compressiehandschoen.

Ook zonder verwijzing van huisarts of specialist kan men elastische therapeutische kousen laten aanmeten. "Bijvoorbeeld voor bij het sporten of voor wie lang moet zitten zoals bij een lange autorit, en dan dikke armen of benen krijgt," zegt Klaas Helfrich.

Met of zonder verwijzing van huisarts of specialist maakt men een afspraak bij Helfrich Compressiezorg. Daar kan men doorgaans binnen twee dagen terecht. In Drachten kan dat op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en in Surhuisterveen tijdens de openingstijden van de winkel, dus ook op vrijdagavond en zaterdag. Een afspraak maken bij u thuis is ook vlot mogelijk.

Helfrich Compressiezorg | Splitting 7 in Drachten en De Kolk 16 in Surhuisterveen | 0512-745151 | www.helfrichcompressiezorg.nl