Motorsporttalent Milan van der Veen in actie in de klasse NK Junior B.
Motorsporttalent Milan van der Veen in actie in de klasse NK Junior B. Foto: Ingezonden

Motorsporttalent op weg naar de top

DRACHTEN - Milan van der Veen uit Drachten is een talent in de wegrace motorsport en op weg naar de top.

Milan, die pas sinds april 2016 racet op een minibike, doet dit seizoen mee aan het nieuw opgezette Nationaal Kampioenschap in de klasse NK Junior B. Het NK in de Junior B bestaat uit acht races. In het weekend van 22 september is de laatste NK-wedstrijd in Brabant, circuit Berghem. Milan staat momenteel op de zesde plaats in het totaalklassement.

Op dit moment racet de Drachtster sportman van 13 jaar jong bij de Race-Kids organisatie. Milan hoorde afgelopen week dat hij ook is geselecteerd voor de Dutch Racing Academy, een stichting met als doel sporters te begeleiden. Milan kan zich met hun hulp verder ontwikkelen en uitgroeien tot nieuw Nederlands toptalent. Dit betekent ook dat Milan komend jaar in een nieuwe klasse uit zal komen, de Open 125cc. Het doel is om hem door te laten stromen naar het EK en hopelijk zelfs het WK.
Om in deze nieuwe klasse uit te komen moet er een nieuwe motor aangeschaft worden. Ook zullen er meer opleidingskosten gemaakt worden om hem op te leiden tot een van de besten in de motorsport. Hij is op zoek naar bedrijven en personen die hem zouden willen ondersteunen tijdens deze sportieve route naar de top.
Meer informatie staat op de website www.milanvanderveen.nl.