Aanvoerder Berend Schootstra van VV Buitenpost (links) glipt langs een 
speler van Berkum.
Aanvoerder Berend Schootstra van VV Buitenpost (links) glipt langs een speler van Berkum. Foto: Kiepie.nl

Buitenpost verliest twee punten tegen Berkum

BUITENPOST - Voetbalvereniging Buitenpost en VV Berkum wisten zaterdag niet te scoren. De gasten uit Zwolle hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar de thuisploeg knokte zich na de rust knap terug. Dit leverde een flink aantal kansen op, maar tot doelpunten kwam het niet.

Vooraf hadden de Blauwkes getekend voor een punt, maar achteraf heerste teleurstelling, omdat er meer in had gezeten. Bij Buitenpost keerde Berend Schootstra terug van een blessure en was Rolf Dijk ook voldoende hersteld om op de bank te beginnen. Slecht nieuws was er voor Folkert van Dongera. Hij bleek eerder bij een oefenduel zijn voorste kruisband te hebben gescheurd en moet onder het mes.

Nadat pupil van de week Mirte Henstra in doel had geschoten, was de eerste kans van de wedstrijd voor spits Rudmer Loonstra. De Zwolse keeper Dominic van Hoof bracht redding. De Blauwkes kregen daarop nog een aantal mogelijkheden via Rob Dijkstra (kopbal) en Jorrit Terpstra (over). Na ruim een half uur was er de eerste kans voor Berkum. Enigszins gelukkig belandde de bal van Björn Bakker op de lat.

Na de rust kwam Buitenpost beduidend beter uit de kleedkamer dan de tegenstander. De Blauwkes kregen meer ruimte en hadden de grip op het middenveld te pakken. Buitenpost kreeg flink wat kansen, maar kwam niet verder dan een buitenspeldoelpunt van Rolf Dijk. "We hebben de kansen gehad om te winnen. Zeker in de tweede helft telde ik vier goede mogelijkheden", aldus trainer René van der Weij.