Hallumer autocross

HALLUM - De traditionele Autocross van Hallum wordt zaterdag 22 september gehouden aan de Zuidermiedweg te Hallum.

Dit jaar wordt, op initiatief van Richard Minnema uit Vrouwenparochie, de Stockcar F1-bokaal verreden in Hallum. Deze bokaal staat garant voor extra geldprijzen en mooie premies in de manches.

Er zullen ruim 190 coureurs aan de start komen, zoals ruim veertig Stockcar F1-coureurs die gaan meestrijden om de hoofdprijs van
€ 1.000,- en de Stockcar F1-bokaal. In de sensationele Rodeoklasse zijn er op dit moment al vijftig deelnemers en in de spectaculaire Vrije Standaardklasse worden ruim twintig deelnemers verwacht. De HAC 1600 klasse, waarin veel plaatselijke helden rijden, zal ook voor vermaak en acties zorgen.

Onder het motto "de jeugd heeft de toekomst" zullen dit jaar de jonge rijders in de F2-juniorenklasse ook hun rondjes rijden. Voor het clubkampioenschap bij de FAC zullen de aanwezige FAC 1600-rijders ook veel strijd leveren om de felbegeerde punten binnen te halen. Tenslotte geven de oude crossauto's van de Alderwetske-klasse in dit jubileumjaar een demonstratiewedstrijd.

Wilt u met korting naar de autocross in Hallum, dan kunt u tijdens de voorverkoop op vrijdagavond 21 september vanaf 19.00 uur alvast een toegangskaart kopen. De voorverkoop is bij dorpshuis 'Het Trefpunt' aan de Singel in Hallum. En om alvast in de stemming te komen, zullen er enkele crossauto's te bewonderen zijn.