Wereldkampioenschap Dogfrisbee in Houtigehage

HOUTIGEHAGE - Op 5, 6 en 7 oktober 2018 wordt het voetbalveld van SV Houtigehage in de gemeente Smallingerland omgetoverd tot dogfrisbee-wedstrijdveld tijdens het wereldkampioenschap.

Op vrijdag is de laatste mogelijkheid om zich nog te kwalificeren voor het WK, op zaterdag en zondag zijn dan de finalewedstrijden zelf. Er worden honderd deelnemers uit tien naties verwacht. Reint Elzinga en Yvette Le Noble-Elzinga van Fly 'em High maken dit mogelijk. Zij wonen in Boelenslaan en hebben hier een trainingslocatie voor dogfrisbee. Al meer dan vijftien jaar is dogfrisbee een onmisbaar onderdeel van hun leven. Zij geven lessen en workshops, organiseren wedstrijden en geven demonstraties op grote en kleine evenementen door heel Nederland.

Deze spectaculaire hondensport bestaat al sinds 1998 in Nederland, maar nog nooit is er een wereldkampioenschap in ons land geweest. Hoe leuk is het dan dat dit evenement ook nog in Friesland, in Houtigehage, gehouden mag worden. Reint Elzinga, bestuurslid van de UFO (overkoepelend dogfrisbee orgaan), vond het tijd dat het WK naar Nederland komt. De grote wedstrijden werden tot 2014 in Amerika gespeeld. In 2014 heeft het WK voor het eerst in Europa plaatsgevonden (in Zwitserland), in 2016 in Duitsland en in 2018 komt het dus naar Nederland.