'Next Level' van theater Bint in De Pleats

BURGUM - Theatergroep Bint ontwikkelde de interactieve avond 'Next Level: in gesprek over Autisme & Puberteit'. Op dinsdag 25 september vanaf 19.30 uur speelt het gezelschap in De Pleats in Burgum.

De voorstelling is tot stand gekomen op basis van ervaringen van ouders, jongeren en professionals. Hormonen die in het rond vliegen, relaties die ontstaan en een lijf dat verandert. Voor veel pubers en hun ouders is dit al lastig genoeg. Voor pubers met Autisme Spectrum Stoornis is het vaak nóg lastiger. Hoe ga je hier als ouder, zorgprofessional of docent mee om? Via korte scènes schetst Bint een herkenbaar en confronterend beeld hoe het er bij gezinnen met een puber met autisme thuis aan toe kan gaan. Na de scènes is er ruimte voor het publiek om te reageren. Het publiek onderzoekt met elkaar wat er wel en niet werkt, wisselt ervaringen uit en komt met suggesties voor de acteurs om de situatie eens anders aan te pakken.

Bint bestaat uit de twee theatermaaksters Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes. Hetty en Bartelijn hebben beiden een fascinatie en verwondering voor het gedrag van de mensen om hen heen. Akt-diel en NVA Akt-diel staat voor Autisme Kafé Tytsjerksteradiel, maar is inmiddels zoveel meer dan dat. Het is oorspronkelijk een werkgroep die is ontstaan als initiatief van ouders met kinderen met autisme uit Burgum en omstreken.

Kaarten zijn online te verkrijgen via de website www.akt-diel.nl. Voorverkoop € 7,50, aan de zaal € 10,00 inclusief koffie en thee. Locatie: De Pleats in Burgum (voor route www.depleats.nl)