Oeds Visser presenteert zijn boek 'Vensters met verhalen'. In het filmpje vertelt Visser daarover. Te bekijken met de ActiefPlus-app.
Oeds Visser presenteert zijn boek 'Vensters met verhalen'. In het filmpje vertelt Visser daarover. Te bekijken met de ActiefPlus-app. Foto: Ingezonden

Boekpresentatie 'Vensters met verhalen' van zorgondernemer Oeds Visser

WYNS - Wat doet het met je als je vader of moeder dementie heeft? In het boek 'Vensters met verhalen' gaat verpleegkundige en zorgondernemer Oeds Visser uit Wyns op zoek naar het antwoord.

De gesprekken hierover vormen de inspiratie voor de ruim zeventig korte verhalen die 'Vensters met Verhalen' telt. Op zondagmiddag 23 september presenteert Oeds Visser zijn boek in de Sint-Vituskerk in Wyns samen met Uitgeverij Elikser uit Leeuwarden.

Dit actuele boek laat op een ontroerende en aansprekende manier zien dat ieder verhaal uniek is. Maar de verhalen zijn ook herkenbaar voor veel mensen die in een soortgelijke situatie verkeren. De boekpresentatie begint 15.30 uur. Jitske Kingma van Uitgeverij Elikser zal een kort woord houden, Oeds Visser zelf geeft een toelichting op het boek (en op de expositie die eraan vooraf ging) en er zal aandacht zijn voor het voorwoord, geschreven door Joep Dohmen (filosoof & emeritus hoogleraar ethiek aan de Universiteit van Humanistiek te Utrecht).

Daarnaast spreekt Nynke Baron als mantelzorger over de zorg voor haar broer die dementie had en wat ze als kind meemaakte bij de dementie van haar vader (hij had op jonge leeftijd dementie). Muzikale omlijsting is er van Gerard & Compagnie.

Sinds 2010 runnen Visser en zijn vrouw Judith 'Herbergier Bartlehiem', een kleinschalige woonvoorziening voor zestien mensen met geheugenproblemen.