De tien 'hoogste' kandidaten van S!N. In het midden lijsttrekker Jouke Douwe de Vries.
De tien 'hoogste' kandidaten van S!N. In het midden lijsttrekker Jouke Douwe de Vries. Foto: Ingezonden

S!N staat klaar voor de 21ste november

FERWERT - De nieuwe partij S!N staat voor 'Sociaal in Noardeast-Fryslân'. Lijsttrekker is Jouke Douwe de Vries, nu fractievoorzitter voor Dongeradeel Sociaal (DS) in de raad van Dongeradeel.

In totaal is er een lijst van 34 kandidaten, die zaterdag 8 september door de ledenvergadering in Ferwert is vastgesteld. Nummer twee is Sjoerd Keizer, oud-fractievoorzitter van de PvdA-fractie in Kollumerland. Nummer drie is Rebecca Slijver, nu DS-raadslid.
Ook het verkiezingsprogramma (voor de raadsverkiezing op 21 november) staat vast. S!N pleit voor beter luisteren naar de burgers in de (toekomstige) gemeente Noardeast-Fryslân en voor subsidies voor dorpsbelangen. S!N wil dat dorpshuizen geen onroerend zaakbelasting (meer) betalen. Kleine scholen in de dorpen wil S!N open houden. Politie-agenten moeten "weer dichter bij de burger komen te staan".

"S!N is mordicus tegen gaswinning in Ternaard en de plannen voor fracking bij Blije en Munnikezijl." De partij is ook tegen "rigoureuze bomenkap", die zich volgens S!N overigens de afgelopen jaren al heeft voorgedaan. De partij wil "snel beleid" om de biodiversiteit te versterken. S!N pleit voor duurzame energie-opwekking. Zie ook: www.sin.frl