Jan Benedictus (links) en Pouwel Pijnacker bekijken het grondwerk in
Westenstein II.
Jan Benedictus (links) en Pouwel Pijnacker bekijken het grondwerk in Westenstein II. Foto: Actief Media

Woningkavels in Kollum lijken zeer geliefd

KOLLUM - Komende vrijdagmiddag 21 september van drie tot zes uur kunnen belangstellenden kennismaken met het nieuwbouwplan Westenstein II aan de noordwestkant van Kollum. Wethouder Jan Benedictus van de gemeente Kollumerland c.a. zal dit uitbreidingsplan dan officieel openen. Het gebied heeft de vorm van een vierhoekig schiereiland, met een vaste brug verbonden aan het al eerder gerealiseerde Westenstein I.

Het plan kwam tot stand dankzij het initiatief van Pouwel Pijnacker en diens zoon Johannes, die samen de directie voeren van Lytsewâld B.V. Lytsewâld is de Friese naam voor Augsbuurt, waar de Pijnackers wonen. "Ik woon al mooi in Augsbuurt, maar anders zou ik hier wel willen wonen", voegt Pijnacker toe, wijzend op diverse kavels met een prachtig uitzicht over het Friese coulissenlandschap.

Van 59 naar 55 kavels

Op zijn initiatief is het overigens enigszins aangepast. Ook het bestemmingsplan is ietwat gewijzigd. "Aanvankelijk ging het om 59 bouwkavels, dat zijn er nu 55 geworden. Die kavels zijn dus gemiddeld ook iets groter dan eerst", vertelt Pijnacker. Er is al volop vraag naar allerhande kavels, zowel vrijstaande kavels als twee-onder-één-kap-woningen.

Wethouder Jan Benedictus (FNP) van de gemeente Kollumerland c.a. heeft de indruk dat er volop vraag is. "Ik ferwachtsje dat in tritich prosint troch Kollumers kocht wurdt en de rest troch net-Kollumers", zegt hij.
De hele ontwikkeling was overigens een meerpersoons-klus. Pijnacker: "We hebben geweldige hulp gehad van Box Architecten uit Burum, van collega-ontwikkelaars Plegt Vos uit Assen, Zwanenburg Projecten uit Heerenveen en van makelaar Douwe van der Schaaf uit Kollum, die de kavels in verkoop heeft."