Wethouder Rommert Dijk onthult het nieuwe kunstwerk in
Glinstra State. Deze week is er veel te doen.
Wethouder Rommert Dijk onthult het nieuwe kunstwerk in Glinstra State. Deze week is er veel te doen. Foto: Actief Media

Nieuw kunstwerk staat voor samen doen

BURGUM - Het vernieuwde landgoedhuis Glinstra State tussen de Schoolstraat en de Freerk Bosgraafstraat in Burgum is maandagavond officieel geopend door wethouder Rommert Dijk (FNP). Hij deed dit door een nieuw kunstwerk te onthullen, gemaakt door Ymkje Koudstaal, samen met vele vrijwilligers.

Die vrijwilligers maakten van vilt kleine kunstwerkjes, vorig winter tijdens de Winterhandwerkmarkt in Burgum. Die kunstwerkjes zijn op een groot doek genaaid en dat is - in een lijst - in de grote zaal van Glinstra State opgehangen. "Dit kunstwerk was bewust bedacht en bedoeld voor de grote zaal", vertelt medewerker Kees Koudstaal, "om er iets kleurigs op te hangen, dat bovendien staat voor het samen werken en samen doen."
Het is ook de kracht van het sociaal-cultureel werk in Burgum, dat gedragen wordt door weinig betaalde mensen en vele vrijwilligers. Voor onder andere het bestuurswerk van de stichting zijn overigens nog diverse vrijwilligers welkom.

Ter gelegenheid van de nieuwe start van Glinstra State en het sociaal-cultureel werk wordt er deze week feest gevierd in en rond het gebouw. Vanmiddag en vanavond zijn er workshops, donderdagmiddag is voor kinderen. Vrijdag is er een disco-avond. Zondagmiddag is de afsluiting met de zangers Piter Wilkens en Marcel Smit. Glinstra State is de nieuwe huisvesting van het sociaal-cultureel werk, dat vele jaren in de voormalige boerderij 'Kiehool' gevestigd was, aan de overkant van de Schoolstraat.