Groene oase De Drait krijgt subsidie

DRACHTEN - De Brede School De Drait in Drachten ligt in een 'groene oase' en is daarmee een belangrijke speelplek voor kinderen, omwonenden en kwetsbare minderheden. Dat erkent de provincie Fryslân, die daarom 35.000 euro subsidie geeft. In totaal wordt 113.000 euro geïnvesteerd.

De bedoeling is dat het met de bewoners ontwikkelde plan wordt uitgevoerd. Dit moet leiden tot minder of geen overlast van 'hangjongeren' en een meerwaarde voor de buurt. Het is één van de vijftien projecten in Zuidoost Fryslân die subsidie krijgen uit het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân.

Er gaat zevenduizend euro naar de Federatie van Opsterlands Muziekonderwijs, die in deze fase 27.450 euro investeert in verbetering van het muziekonderwijs in de gemeente. Er gaat zesduizend euro naar de restauratie van het schip De Wâdfûgel, in 1919 gebouwd op Buitenstverlaat. Een stichting investeert ruim 17.000 euro in de restauratie. Daarna wordt het schip gebruikt voor educatie, rondvaarten en representatie.
Ook de musical 'Cats' in Drachten en stichting SYB in Beetsterzwaag krijgen subsidie.

Van 17 september tot en met 12 oktober loopt de derde periode voor subsidie-aanvragen. Op 19 september kunnen 'pitches' van vijf minuten) worden gedaan ter ondersteuning van subsidie-aanvragen, in Het Dorpshuis in Jonkerslân, van 15.00 tot 18.00 uur. Zie ook: www.streekwurk.frl/imf