Typelessen bij Instituut Noord.
Typelessen bij Instituut Noord. Foto: Ingezonden

Leer goed typen bij instituut Noord

FRYSLAN - Een goede beheersing van het toetsenbord is tegenwoordig essentieel. Daarvoor is het nodig dat kinderen op jonge leeftijd vlot en goed met tien vingers 'blind' leren typen. Leren typen is een soort leren 'praten met je vingers'. Wanneer kinderen blind kunnen typen vergt het zoeken naar letters geen denkkracht meer en kunnen ze meer aandacht besteden aan het spellen of goed schrijven.

Kinderen hebben veel profijt van een goede typevaardigheid. Tijdens een cursus blindtypen leren ze snel en nauwkeurig typen. Voordeel van een klassikale cursus is dat er gelet wordt op de juiste houding, dit ter voorkoming van vele computer gerelateerde gezondheidsklachten. Daarbij is de kans van slagen in een klassikale cursus veel groter door de persoonlijke begeleiding van een vaste docent.
Instituut Noord organiseert dit jaar weer in diverse plaatsen in de regio klassikale typecursussen. De lessen beginnen na de herfstvakantie. De cursus duurt ongeveer 5 maanden en is gericht op kinderen tussen de 9 en 12 jaar. www.instituutnoord.nl