De grote zaal van de nostalgische boerderij waarin De Pleats is gevestigd, zal tjokvol zijn als het theaterseizoen van de Culturele Commissie begint.
De grote zaal van de nostalgische boerderij waarin De Pleats is gevestigd, zal tjokvol zijn als het theaterseizoen van de Culturele Commissie begint. Foto: Actief Media

Weer bijzonder programma Cultuur in De Pleats

BURGUM - Opnieuw heeft de Culturele Commissie De Pleats een prachtig theaterprogramma gemaakt, nu voor het seizoen 2018/2019. Kenmerkend is dat er voor ieder wat wils op staat: toneel, muziek en lezingen.

Op 22 september trapt de Culturele Commissie af met opnieuw de Burgumer Stappersjûn. Deze avond is jaarlijks een daverend succes, gewaardeerd door jong en oud. De Pleats maakt zich op voor een bomvolle zaal. De dj's Marco en Karel maken een Back In The Time Drive Inn Show.
Een andere grote muziek-publiekstrekker wordt georganiseerd op 7 december: Kerst met de Kast. "Een hele eer voor de Culturele Commissie, waarmee we ook het twintigjarig jubileum van De Pleats vieren", zegt voorzitter Piet Kuiper. Het wordt een kerstshow, met eigen nummers van de Kast en kerstliederen in de Kast-stijl.

Ook bijzonder worden de voorstellingen op 17, 18 en 19 december. Na de succesvolle Light Opera Keapmanskeunsten is er nu een avondvullend programma met drie onderdelen: een komische opera, Christmas Carols en een wereldberoemde eenakter. De eenakter heet 'Dinner for one'. De Komische opera draagt de titel 'Rjochter en Sjuery'. Alle programmaonderdelen worden opgevoerd door de leden van Opera Company Noord. De voorstellingen van 18 en 19 december worden gegeven in combinatie met een viergangen diner.
Reserveren: cultuurindepleats.nl

Donderdag 1 november heeft de Culturele Commissie een dubbellezing geprogrammeerd, met de sprekers Henk Plantinga en Klaas Henstra. Het onderwerp is 'het voormalig kloosterleven & het ontstaan van Burgum'. Voor kinderen is er in de herfstvakantie de voorstelling 'De Kleine Vuurtorenwachter'.
Kaarten kopen kan via www.cultuurindepleats.nl | 0511-461556.