Jan de Vries en Anje Wester met een kraanmachinist bij het plaatsen van de turven in juli.
Jan de Vries en Anje Wester met een kraanmachinist bij het plaatsen van de turven in juli. Foto: Actief Media

Bungalowpark It Wiid sponsor Ljochtstill

EARNEWALD - In de meeste watersportplaatsen is al duidelijk te merken dat het watersportseizoen ten einde loopt. Havens liggen minder vol en op straat is het minder druk. Dat je ook buiten het seizoen een dorp aantrekkelijk kunt houden voor bezoekers, bewijst Earnewâld. Hier vindt het kunstproject Ljochtstill plaats, volgens Jan-Cees Blok van Bungalowpark It Wiid een gouden zet.

In vijf glazen turven in het dorp is kunst te zien. Ook zijn er kunstenaars aan het werk en zijn er workshops te volgen. In de bioscoopturf is een speciaal voor het project gemaakte documentaire te bekijken. Daarnaast bieden de twee kerken en museum It Kokelhûs onderdak aan diverse tentoonstellingen. Ljochtstill is gratis te bezoeken op dinsdag-, woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 17.30 uur.
Bungalowpark It Wiid is een belangrijke sponsor van het project. Blok is enthousiast over Ljochtstill: "Het is een prachtig project dat mensen bewust maakt van de schoonheid van de Alde Feanen. Daarnaast zorgt het dat Earnewâld ook buiten het seizoen een levendig dorp blijft." Voor wie de schoonheid van de Alde Feanen wil ervaren is Bungalowpark It Wiid een prachtige uitvalsbasis. "De luxe bungalows tot 20 personen zijn te boeken met buitenspa en een luxe sloep", zegt Blok. "Combineer rust en natuur met kunst en cultuur in Earnewâld!"
www.bungalowparkitwiid.nl en
www.bungalowmetsloep.nl