Mentorschap Noord; zoekt u een mentor of wilt u vrijwillig mentor worden?

Stichting Mentorschap Noord zet zich in om kwetsbare mensen, die niet voldoende voor zichzelf kunnen opkomen, te helpen om de regie over hun leven zo veel mogelijk te kunnen behouden. Het gaat bijvoorbeeld om ouderen of mensen met een verstandelijke beperking.

De wettelijk bevoegde vrijwilligers staan de cliënten bij met zaken ten aanzien van verpleging, verzorging en behandeling. Kwetsbare doelgroepen, die geen familie of naasten hebben die dat voor hen doen, kunnen een beroep doen op een mentor. Kent u ook mensen die de hulp van een wettelijk bevoegde mentor zouden kunnen gebruiken? Of wilt u misschien zelf mentor worden en zo cliënten helpen met beslissingen die ze niet zelfstandig kunnen nemen? U kunt dan vrijwillig mentor worden via Stichting Mentorschap Noord. Mentorschap Noord is regelmatig op zoek naar betrokken en gemotiveerde vrijwilligers, in Groningen, Friesland en Drenthe. Mentorschap Noord, die mentor en cliënt met elkaar in contact brengt, zorgt ervoor dat mentor en cliënt goed bij elkaar passen.

Het mentorschap kost circa 4 tot 8 uur per maand. De besteedbare tijd kan zelf door de mentor ingedeeld worden waardoor het mentorschap goed te combineren is met activiteiten zoals werk en hobby's. Kijk op www.mentorschapnoord.nl of mail naar info@mentorschapnoord.nl voor meer informatie. Ook kan u telefonisch contact opnemen met de coördinatoren Jannie Krol, tel. 06-42709549 of Marian Lommers, telnr. 06-18420897.