De feestelijke opening van nieuwe basisschool De Twirre vond maandag plaats.
De feestelijke opening van nieuwe basisschool De Twirre vond maandag plaats. Foto: Albert Bakker

Opening ontmoetingsschool De Twirre Eastermar

EASTERMAR - Op maandag 3 september is de nieuwe basisschool De Twirre in Eastermar geopend. Per 1 augustus 2018 zijn de beide scholen uit het dorp; KBS De Balsemyn en OBS De Bolster, gefuseerd.

Als identiteitsrijke ontmoetingsschool gaan zij samen verder. De naam 'de Twirre' is bedacht en onthuld door Jannie Sibma uit Burgum. Een 'twirre' is de Friese benaming voor een dwarrel- of wervelwind. Er gaat een frisse wind waaien door de nieuwe school en door het dorp, want de school brengt levendigheid en zorgt voor verbinding in het dorp.
De eerste schooldag begon maandagochtend half negen feestelijk op het plein aan de Kjellingen. De school werd officieel geopend en de kinderen zongen een speciaal gemaakt lied. Aansluitend was er tot half tien gelegenheid voor ouders en belangstellenden om de school te bekijken en kennis te maken met de teamleden.

Twee ontmoeingsscholen geopend op één ochtend

De nieuwe school komt te vallen onder PCBO Tytsjerksteradiel en is gevestigd in het pand van voorheen KBS De Balsemyn. Beide teams kijken terug op een zeer positief en constructief fusietraject. Dezelfde ochtend werd een tweede ontmoetingsschool in Tytsjerksteradiel geopend: ´De Romte´, voorlopig gevestigd in de Master Fennemaskoalle in Tytsjerk. Zie elders hierover in Actief.