Bartlehiem Skeelertocht en Wielerronde Hallum

HALLUM - Zaterdag 8 september is de Bartlehiem Skeelertocht en op de vrijdagavond is eerst al de Wielerronde van Hallum.

De Bartlehiem Skeelertocht is door schaatsbond KNSB aangewezen als Open Nederlands kampioenschap 2018. De internationale top uit het skeeleren en schaatsen komt om 14.00 uur aan de start. De start van de wedstrijd en toertochten is op de Mounebuorren in Hallum. Daar is ook de finish. Tegelijk met de wedstrijd en op hetzelfde parcours rijden recreanten een toertocht over 15, 30, 45 of 60 kilometer. De start van toertocht is om 14.00 uur, tegelijk met de wedstrijd. Een valhelm is verplicht.

Elfstedenwinnares Klasina Seinstra geeft zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur in het centrum van Hallum gratis skeelerlessen. Aanmelden kan vanaf 10.00 uur aan de Mounebuorren in Hallum. Skates en beschermingsmateriaal zijn aanwezig voor de deelnemers, iedereen kan meedoen. Ook is er een dernykoers met op de racefiets achter een gemotoriseerde gangmaker, onder meer met shorttrackers Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma, wielrenner René Hooghiemster en Frank Fiers uit België. Voor het eerst is er op vrijdagavond vóór de skeelertocht een wielerronde in het centrum van Hallum. Amateurs rijden 60 kilometer op het rondje Mounebuorren, Offingaweg en Grienedyk. De start is om 18.30 uur.