Skeelercompetitie

DE WESTEREEN - Skeelervereniging IDS uit De Westereen is vanavond gastheer van de Powerslide Inline competitie 2018.

De Powerslide Inline competitie is de skeelercompetitie die in het noorden van Nederland wordt verreden. Afgelopen seizoen zijn er al wedstrijden verreden in Haulerwijk, Alteveer, Ten Boer, Baflo, Nijelamer en Surhuisterveen. En nu op 5 september 2018 de finale van deze competitie in De Westereen. De aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur. Er wordt door alle categorieën gereden, van de jongste jeugd tot en met de masters. De wedstrijden worden verreden op de 1200 meter-wielerbaan.

Schaakclub DTK

BUITENPOST - Voor schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost begint vrijdagavond het nieuwe seizoen met de eerste jeugdtraining (van 19.00 tot 20.00 uur).

Jonge schakers van alle leeftijden zijn welkom om hun hersens te kraken over het schaakspel. De jeugdles wordt gevolgd door de eerste ronde van de interne competitie voor senioren. Naast de interne competitie zal DTK ook met drie teams meedoen aan de teamcompetitie van de Friese Schaakbond, en met één team aan de lokale 'dorpencompetitie'. Voor meer informatie website de2kastelen.nl, of competitieleider Bart Lemstra (bartlemstra@gmail.com). De speellocatie van DTK is vanaf dit nieuwe seizoen gewijzigd. Na zo'n tien jaar in de Schakel is verhuisd naar It Koartling aan de Schoolstraat 31.